E-mailinstellingen

Uit Wiki Computel Standby
Ga naar: navigatie, zoeken

E-mailinstellingen

Maakt u gebruik van POP of IMAP via Computel Standby? Hieronder vindt u uitleg over het instellen van uw mailbox. Voordat u uw e-mail gaat instellen, zorg dat u uw logingegevens bij de hand hebt.

Serveradressen voor het ontvangen van e-mail

Voor het instellen van uw mailbox in Microsoft Outlook hebben we de handleiding Handleiding instellen E-mailaccount in Outlook beschikbaar.

Met versleuteling (beveiligde verbinding)
Servertype Beschrijving Serveradres Server port
IMAP/SSL Inkomende mail type IMAP imap.computel.nl 993
POP/SSL Inkomende mail type POP pop.computel.nl 995
SMTP/SSL Uitgaande mail met SSL smtp.computel.nl 465
SMTP/TLS Uitgaande mail met TLS smtp.computel.nl 587
In onderstaande tabel vindt u serverinstellingen, waarbij uw gegevens onveilig via internet worden verstuurd. Dit betekent dat bijvoorbeeld uw gebruikersnaam en wachtwoord relatief eenvoudig te achterhalen zijn. Dit risico loopt u vooral wanneer u gebruik maakt van een onveilig WiFi-netwerk.
Zonder versleuteling
Servertype Beschrijving Serveradres Server port
IMAP Inkomende mail type IMAP imap.computel.nl 143
POP Inkomende mail type POP pop.computel.nl 110
SMTP Uitgaande mail smtp.computel.nl 587

Als u uw e-mail hebt ondergebracht bij Computel Standby dan moet u gebruik maken van de volgende binnenkomende e-mail-servers.

  • Voor gebruik van type IMAP: imap.computel.nl
  • Voor gebruik van type POP: pop.computel.nl

E-mailbeveiliging

Computel adviseert u om bij het instellen van uw mailbox in uw e-mailprogramma te kiezen voor de optie om e-mail te versleutelen via SSL/TLS Onze inkomende en uitgaande mailserver zijn voorzien van SSL-certificaten voor versleuteling van e-mailverkeer.

Aanvullend kunt u gebruik maken van een digitale handtekening. Daarmee ondertekent u e-mail, documenten en software. Een ontvanger ziet daardoor meteen dat het van u afkomstig is en niet van derden. Neem voor meer informatie over digitale handtekeningen contact met ons op.