Statistieken

Uit Wiki Computel Standby
Ga naar: navigatie, zoeken

Inleiding

screenshot Google Analytics
Dashboard Google Analytics

Door het uitfaseren van de statistiekenservice van Computel, adviseren wij u om voortaan in plaats van de Computel Servicedesk statistieken gebruik te maken van Google Analytics. Dit is een gratis dienst van Google en hiermee krijgt u een zeer gedetailleerd en duidelijk beeld van de bezoekersstromen op uw website. Op deze pagina vindt u instructies voor het aanmaken en implementeren van Google Analytics in uw website.

Servicedesk en Google Analytics

Computel heeft in 2004 een eigen statistiekenpakket ontwikkeld en biedt dit via het control panel 'Servicedesk' aan haar klanten aan. Door de uitgebreide mogelijkheden van Google Analytics en toename van websites die naast Google Analytics ook Google Adwords gebruiken, adviseert Computel om gebruik te maken van deze mogelijkheden. De ontwikkeling van het statistiekenpakket van Computel wordt beëindigd. Computel zal de huidige gebruikers zoveel mogelijk ondersteunen bij de integratie van Google Analytics. Het control panel 'Servicedesk' kunt u blijven gebruiken voor het beheren van uw internetaccounts en voor het real-time aanvragen van meer dan 30 domeinnaamextensies.

Aan de slag met Analytics

U gaat met Analytics aan de slag door drie stappen uit te voeren:

 1. Registreren
  1. Ga naar de Analytics-website op http://www.google.nl/intl/nl/analytics/.
  2. Klik op de link 'Nu registreren' onder de knop Google Analytics gebruiken.
  3. Volg de instructies op het scherm om uw account te maken. Als u nog geen Google-account heeft, kunt u er op dit punt een maken.
 2. Uw account instellen
  Het is belangrijk uw account of accounts correct in te stellen, omdat u dan het meeste uit uw rapporten kunt halen. Raadpleeg het overzicht van het beheren van Analytics-accounts, gebruikers en gegevens om aan de slag te gaan.
 3. Uw trackingcode instellen
  Als u wilt dat uw profiel gegevens gaat verzamelen en rapporten gaat vullen, moet u de trackingcode instellen voor de website waarvoor u gegevens wilt bijhouden. Meer informatie over het instellen van het bijhouden van gegevens.

Dat is alles. Dit is natuurlijk slechts het begin. In het Helpcentrum van Google vindt u tal van artikelen voor informatie over het aanpassen van de trackingcode, het koppelen van uw AdWords-account aan Analytics, het toevoegen van gebruikers aan uw account en meer. Zoekt u tevens deskundig advies over zoekmachinemarketing, of de inzet van social media voor uw website? Neemt u dan gerust even contact met ons op, of met één van onze business partners.

Externe linken